Midori: MS, Windows varisi üzerinde çalışıyor
KategoriKategorilenmemiÅŸ |
Windows 7 üzerine tartışmalar sürerken, Microsoft Windows varisinin ilk adımlarını attı bile.Midori: Microsoft laboratuarında Windows’suz bir dünya var mı?Windows çok fazla ÅŸiÅŸti ve hareketli tarihinin yüklerini üzerinde taşıyor. Bu eleÅŸtiriyi sadece Gartner analistleri yapmamıştı. Åžimdiyse Microsoft’un, geliÅŸtirme laboratuarlarında çoktan beridir bir Windows alternatifi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.
Mary-Jo Foley’in “Microsoft 2.0″ adlı kitabında da yazdığı gibi geliÅŸtiriciler Midori isminde bir proje üzerinde çalışıyorlar. Projenin Windows’u temel almayan, tamamen yeni bir iÅŸletim sistemi üzerinde olduÄŸu söyleniyor. Midori yeni bir baÅŸlangıç olacak ve eski standartlarla uyumluluÄŸu dikkate almayacak. Bunu yerine çok daha “zayıf” olacak ve verimli bir biçimde çalışacak.
Foley’e göre Midori ÅŸu an çok erken bir geliÅŸtirme seviyesinde bulunuyor. Dedikodulara göre Microsoft’un yaklaşık iki buçuk sene önce duyurduÄŸu ve sadece araÅŸtırma amaçlı kullanılacak iÅŸletim sistemi Singularity’ye nazaran Midori, bir gün gerçekten yayımlanacak.
Midori ile ilgili bir ipucu Microsoft’un araÅŸtırma laboratuarlarından çıkma bir PowerPoint sunumunda da var. Sunumda Singularity ve Midori, programlama hatalarını bulan CHESS aracı ile beraber anılıyor.
Chip