BMW’nin hibrit 7 serisi geliyor

BMW, hibrid teknolojisini kullanan ilk lüks serisi olan 7′yi kamuoyuna resmen duyurdu.BMW’nin yeni hibrid araçları, aynı zamanda Brake Energy Regeneration teknolojisiyle de donatıldı.Hibrid araçlardan bahsedildiÄŸinde genellikle akla bu araçların ekonomik bir çözüm olduÄŸu gelir. ÖrneÄŸin Toyota Prius, günümüzde kullanılan en iyi hibrid araç olarak öne çıkıyor.
Ancak bazı sürücüler, Prius gibi ufak ve lüks görünümlü olmayan araçlardan uzak durmayı tercih edebiliyor. Bu nedenle lüks otomobil üreticileri elit müşterileri kendilerine çekebilmek için hibrid araçları daha farklı bir şekilde tasarlama yoluna gidiyor.
Bu anlamda BMW, geçtiÄŸimiz günlerde yeni 7 Serisi ActiveHybrid konseptini duyurdu. BMW’den yapılan açıklamaya göre ActiveHybrid teknolojisini kullanan ilk lüks araçlar, bu teknolojinin yer almadığı araçlara nazaran %15 oranında daha düşük bir yakıt tüketimine sahip.
V8 benzin motorunu kullanan BMW’nin yeni ActiveHybrid araçları 407 beygir gücüne sahip. Ancak BMW’nin bu yeni konseptiyle birlikte getirdiÄŸi yenilikler hibrid teknolojisiyle de sınırlı deÄŸil: BMW’nin yeni araçları, aynı zamanda Brake Energy Regeneration (Fren Enerji Rejenerasyonu) teknolojisiyle de donatıldı. Sistemde kullanılan batarya, aslında aracın bagaj bölümüne entegre edilmiÅŸ yüksek performans sunan bir lityum-iyon ünitesi.
Lüks araçlarında hibrid sistemini kullanan Mercedes’in aksine BMW, araç boÅŸta olduÄŸunda motorun otomatik olarak durmasına izin veriyor.
Chip
Eylül 30 2008 11:30 pm | Kategorilenmemiş
