BMW’den kredi kartı anahtarlar geliyor

BMW’nin yeni nesil modelleri ile gelecek özel anahtarlar, özellikleriyle göz kamaÅŸtırıyor…Resimlerle: BMW elektrik ve hidrojen atağında!Video: Åžekil deÄŸiÅŸtiren BMWHesapları anahtarla ödeme devri baÅŸlıyor!BMW’nin yeni sükseli otomobilleri sadece gösteriÅŸiyle deÄŸil anahtarlarıyla da arkadaÅŸlarınız arasında hava atmak için ideal. Çünkü BMW’nin yeni anahtarları kredi kartı olarak da kullanılabiliyor.
Bu anahtarlar manyetik kredi kartı okumaya yarayan programlanabilir bir yonga içeriyor. Böylece yediğiniz yemekten yaptığınız alışverişe kadar tüm ödemelerinizde manyetik kredi kartı okuyucusu bulunan her yerde ödemelerinizi anahtarlarınızla gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu kullanışlı anahtar ayrıca arabanın diğer elektronik devreleriyle de etkileşimli çalışabiliyor. Bunların arasında koltuk ve ayna düzeneklerini ayarlamak, favori radyo frekanslarınızı kaydetmek ve listelemek ve en önemlisi e-posta ya da navigasyon gibi fonksiyonlarla aracın kapısının kilidini açıp kapamak gibi seçenekler bulunuyor.
Şu an için hazırlık aşamasında bulunan bu anahtarların gelecek yıl içerisinde piyasaya sürülecek modellerle birlikte gelmesi bekleniyor. Bu uygulama her ne kadar bazı bankaların özel çözümleri yardımıyla kullanılıyor olsa da, ilk kez bir otomobil üreticisi tarafından hayata geçirilecek.
Chip
Kasım 30 2008 02:30 pm | Kategorilenmemiş
