Bakandan açıklama: Türkiye yasakçı değil

UlaÅŸtırma Bakanı Yıldırım’dan Youtube ile ilgili ilginç açıklamalar: Teknoloji ile baÅŸa çıkmak zor!Bakan Binali Yıldırım’dan Youtube ile ilgili ilginç açıklamalar.Bu konuda okuyacaklarınız:1Bakandan açıklama: Türkiye yasakçı deÄŸil2Teknoloji ile baÅŸa çıkmak zor!UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakü’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin Youtube’a iliÅŸkin soruları üzerine, bu konuda Türk kamuoyunda bir kafa karışıklığı yaÅŸandığını söyledi.
Türkiye olarak, internet hizmetleri veren kuruluÅŸlara ve internetin Türkiye’de yaygınlaÅŸtırılmasına karşı olunması gibi yanlış bir anlayış bulunduÄŸunu kaydeden Yıldırım, “Durum böyle deÄŸil” diye konuÅŸtu. İnternetin temiz, toplumu bilgilendirici, topluma zararlı ürünleri içermeden verilmesini çok önemli gördüklerini ifade eden Yıldırım, bu konuda tüm dünyada bir hassasiyetin baÅŸladığını söyledi.
“Ortada yasaların yorumlanmasından kaynaklanan yanlışlıklar da var. Bir içerik suç teÅŸkil ediyorsa, örneÄŸin Atatürk’ün kiÅŸiliÄŸine hakaret veya çocuk pornografisi, bunları çıkarmak isterken bütün siteye bir kapatılma kararı veriliyor. Buna itiraz ediyorlar haklı olarak, ama takdir edersiniz ki bizim yargıçlarımızın, mahkemelerimizin henüz biliÅŸimle ilgili bir uzmanlığı yok. Zaman içerisinde geliÅŸecek ve böylece suçun kapsamıyla orantılı cezalar da verilecek.”
AB İlerleme Raporu’nda, bu konuda Türkiye’nin “Yasakçı” ilan edilmediÄŸini ifade eden Bakan Yıldırım, “Ben raporu okudum. Diyor ki; ‘internet suçlarına karşı verilen cezalar orantısız’. Orantısızdan kastı, bir içeriÄŸin çıkarılması gerekirken sitenin tamamının kapatılması kararı veriliyor” dedi.
Chip
Aralık 05 2008 12:30 am | Kategorilenmemiş
