ABD cep pazarının şaşırtan rakamları


Zor günler geçiren Motorola’nın son kalesi olan ABD dimdik ayakta. İşte ABD’nin cep pazarı…Zor günler geçiren Motorola, ABD’nin kralı olmayı sürdürüyor.İstatistiklere göre Amerika’daki cep telefonu piyasadında Motorola hala en üst sırayı elinde tutuyor. Dünyanın neredeyse her bölgesinde satışları düşmekte olan Motorola’nın Amerika’da saÄŸlam bir geçmiÅŸi var. GeçtiÄŸimiz sene boyunca ÅŸirketin Amerika’daki cep telefonu satışları %5,3 büyüdü.

AT&T ile güçlü bir ortaklık kuran Koreli LG ise yüksek hızlı bağlantı imkanları sayesinde ikinci sırada bulunuyor.

RIM’ın BlackBerry’si de Amerika’da oldukça büyük bir baÅŸarı gösteriyor. Cihaz ÅŸirketin tarihinde ilk kez %10′dan daha fazla bir pazar payı elde etmeyi baÅŸardı.

Raporu hazırlayan Strategy Analytics’den Neil Mawston, Motorola’nın 25,8′lik pazar payıyla Amerika’da birinci sırada yer aldığını belirtiyor. Mawston’a göre Motorola’nın baÅŸarısında ÅŸirketin güçlü dağıtım ağının da büyük katkısı var.

Chip

AÄŸustos 12 2008 11:30 pm | KategorilenmemiÅŸ

Leave a Reply